Utomhusaktiviteter året runt

IMG_1399.jpg

Vintern är högsäsong här på Jänsmässholmen Fjällhotell, och alla som har varit här en strålande vinterdag kan förstå varför. Här är det väldigt snösäkert och utanför dörren har du fantastiska möjligheter att uppleva en vildmark och natur som är få förunnade.

Vår normala säsong sträcker sig från jul-påsk, då snön erbjuder turglädje på såväl skoter som skidor. 

På sommaren bjuder det närliggande naturreservatet med sina nyrestaurerade vandringsleder fina dagsutflykter till skog och fjäll. Hösten bjuder på såväl bär och svamp och Jänsmässholmen är även en populär startpunkt för ripjägarna.

Vi välkomnar våra gäster under hela året enligt överenskommelse och på förfrågan.

Vinter, snöglädje och solgropar

Jänsmässholmen och Offerdalsfjällen är något av ett mecka för skoteråkning, och här finns mil efter mil med leder att utforska. Ta med en egen skoter, eller så tipsar vi er att hitta en lokal uthyrare. Skotersafari kan ordnas.


För dig som är intresserad av skidåkning så kan vi erbjuda ett skidspår utanför dörren. Givetvis finns det även möjlighet att uppleva fjällen, antingen genom att åka i de kombinerade skoter/skid-spåren eller genom att packa turskidorna och ge sig ut i helt orörd snö och bara njuta. Se bara till att du inte åker vilse!

1F04BE99-313F-441D-993C-846D8EA2B46F.JPG
SOMMAR & HÖST

Vår och sommar, orörd natur och skördeglädje

IMG_1814.jpg

Vill du ha ett närmare möte med renar, höra mer hur renskötseln fungerar, klappa och gå på skogspromenad med renar, lassokastning eller andra samiska aktiviteter.

På Jänsmässholmen Fjällhotell har vi samarbete med en av renskötarna i byn, Krasta Thomassson, som är medlem och renägare i Jovnevaerie sameby. Han kan ge er som gäster en fin stund bland renarna i hagen eller på tur i skogen, där ni får en liten inblick hur renskötseln bedrivs i Offerdalsfjällen och hur det är att leva med renar. 

Alla aktiviteter är både rofyllda, lärorika och kan skräddarsys efter dina önskemål. Passar er som bor på hotellet och våra konferensgrupper.

Vid förfrågningar kontakta Krasta via mail renvakt@gmail.com eller telefon 076 1070024.

 

Jakt: Kontakta oss för mer info.

I Jänsmässholmen har vi många fina fiskevatten med röding och öring. Vill du pröva lyckan i andra vatten är till exempel Landösjön rikskänd för sina rekordfångster. Mer information om fiskevatten i Offerdal hittar du på www.offerdal.se eller i Fjällfiskeguiden Renbetesfjällen i Jämtlands län 2014, som du beställer eller laddar ner på Länsstyrelsen Jämtlands hemsida.