VINTER

Snöglädje och solgropar

Vintern är högsäsong här på Jänsmässholmens Fjällhotell, och alla som har varit här en strålande vinterdag kan förstå varför. Här är väldigt snösäkert och utanför dörren har du fantastiska möjligheter att uppleva en vildmark och natur som är få förunnade.


Jänsmässholmen och Offerdalsfjällen är något av ett mecka för skoteråkning, och här finns mil efter mil med leder att utforska. Ta med en egen skoter, eller hyr av lokala uthyrare. Skotersafari kan ordnas.


För dig som är intresserad av skidåkning så kan vi erbjuda ett skidspår utanför dörren. Givetvis finns det även möjlighet att uppleva fjällen, antingen genom att åka i de kombinerade skoter/skid-spåren eller genom att packa turskidorna och ge sig ut i helt orörd snö och bara njuta. Se bara till att du inte åker vilse!

Efter en aktiv dag är det extra skönt att njuta med en god måltid och kanske en bok framför den öppna spisen eller en god drink i gott sällskap. Passa även på att mjuka upp ömma muskler i vår bastu eller badtunna!

Badtunna: Vedeldad badtunna beställes en vecka innan, gärna i samband med bokningen. Alltid fräscha bad!

Utomhusaktiviteter året runt

Även om vintern är högsäsong här på Jänsmässholmens Fjällhotell så har även resten av året en hel del att erbjuda. Vår normala säsong sträcker sig från jul-påsk, då snön erbjuder turglädje på såväl skoter som skidor. 

På sommaren bjuder det närliggande naturreservatet med sina nyrestaurerade vandringsleder fina dagsutflykter till skog och fjäll. Hösten bjuder på såväl bär och svamp och Jänsmässholmen är även en populär startpunkt för ripjägarna.

SOMMAR & HÖST

Orörd natur och skördeglädje

Även om vintern är högsäsong här på Jänsmässholmens Fjällhotell så har även resten av året en hel del att erbjuda. Vår normala säsong sträcker sig från jul-påsk, men även under resten av året tar vi emot gäster efter överenskommelse. 
Boka in din vistelse hos oss och passa på att uppleva fjällen och vildmarken innan den täcks av snön. Har du lite tur kanske du rent av lyckas fylla frysen - eller åtminstone magen - med några av naturens godsaker!

 

Jakt: Kontakta oss för mer info.

I Jänsmässholmen har vi många fina fiskevatten med röding och öring. Vill du pröva lyckan i andra vatten är till exempel Landösjön rikskänd för sina rekordfångster. Mer information om fiskevatten i Offerdal hittar du på www.offerdal.se eller i Fjällfiskeguiden Renbetesfjällen i Jämtlands län 2014, som du beställer eller laddar ner på Länsstyrelsen Jämtlands hemsida.


Det närliggande fjällområdet samt myrarna erbjuder tillsammans ypperliga bär- och svampmarker, med goda möjligheter att hitta litervis av till exempel hjortron, blåbär och kantareller.


Efter en aktiv dag är det extra skönt att njuta med en god måltid och kanske en bok framför den öppna spisen under kyliga höstkvällar eller en god drink i gott sällskap. Passa även på att mjuka upp ömma muskler i vår bastu eller badtunna! 

Följ oss på Facebook

Kontakta oss

Tel: 070 - 514 15 81

Adress:

Jänsmässholmen 140

835 98 Offerdal

Mail: 

Impressum

© Anna Elisabeth Gustafsson

Logotypen är designad av Erika Fransson

Om inget annat anges är bilderna tagna av Anna Elisabeth Gustafsson. Bilderna får inte kopieras eller användas utan medgivande av fotografen.